Juurdepääsetavus

L

lähteandmed

  1. stat algandmed, andmeanalüüsi vms tegevuse aluseks võetavad (sisend)andmed

Teise keele vaste:

ingl source data, initial data

lihatooted

  1. toitum liha (nii punane liha kui linnuliha), mida on töödeldud näiteks soolamise, kääritamise, suitsutamise või muude protsesside abil maitse parandamiseks või säilivuse pikendamiseks. Lihatoodeteks on näiteks keedu-, suitsu-, grill-, toorvorst, salaami, sink, peekon, viiner, sardell, soolaliha, kuivatatud ja vinnutatud liha, konservid, valmispihvid, -kotletid, -lihapallid jms

Teise keele vaste:

ingl meat products

lipiidid

  1. biokeem heterogeenne, vees lahustumatute ühendite klass, kuhu kuuluvad muuhulgas triglütseroolid (rasvad), membraanilipiidid (nt fosfolipiidid), steroidid (nt kolesterool)

Teise keele vaste:

ingl lipids

lisatud suhkrud

  1. toitum suhkrud, mida lisatakse toidule töötlemise või valmistamise käigus
    Märkus: isegi kui toode ei sisalda lisatud suhkruid, ei saa öelda selle kohta suhkruvaba, kuna tootes võib olla looduslikke suhkruid

Teise keele vaste:

ingl added sugars